Ako vodimo „one girl show“ često se desi da naiđemo na barijeru i ne znamo kako da je zaobiđemo. To se dešava u svakom poslu, a pogotovo kada pričamo o kreativnoj industriji. Ne znamo iz kog ugla da sagledamo problem koji je pred nama, kako bi ga rešili na najbolji mogući način. Zato mesta okupljanja mogu da budu „spas“ – prostor za ideje, usavršavanje, povezivanje.

Ovo izdanje podkasta „Krenule smo“  Vladimira iz VDV media i Aleksandra iz Fabrike kreativnosti snimaju u Podkast Ćošku koji je u sklopu NDNV Media Hub-a.

Jer, upravo je NDNV Media Hub mesto okupljanja autorka podkasta, a to je i mesto redakcija njihovih medija.

A to je i tema ovog izdanja: mesta na kojima preduzetnice/i mogu da se povežu, da zajedno pričaju o projektima na kojima rade, da dele iskustva ali i svoja znanja, odnosno da se povezuju.

Mesta okupljanja – fizički i virtuelni prostori

Fizički prostori svakako su važni jer oni predstavljaju kancelariju ili redakciju i pomažu da se razdvoji vaš privatni svet od poslovnog. Naravno, ukoliko za tim imate potrebu, kao što je imaju i Aleksandra i Vladimira.

Aleksandra ističe da je njoj „Podkast ćošak“ od velikog značaja, jer sada ima reprezentativni prostor u kom može da snima sagovornike i da svoj posao radi na kvalitetan način. Uz to, ne mora da to radi od kuće koja joj je zapravo i stan i studio i kancelarija.

Vladimira skreće pažnju na vlastitu potrebu da razgraniči svoj poslovni i privatni svet. Kaže da još uvek funkcioniše tako da joj sve stiže na kućnu adresu, ali da sve više vidi pogodnosti u razgraničavanju. Odnosno da stvori balans u oba života – privatnom i poslovnom.

Pre nego što je naš svet prešao u velikoj meri u virtuelni počela je organizacija raznih interesantnih događaja – upravo za preduzetnice i preduzetnike u vidu tribina, na kojima su imali šansu da se naprosto umreže.

Za vreme pandemije virusa korona svi su se okrenuli kao virtuelnom svetu, tako da je za predezetnice/ke i to veoma značajno mesto okupljanja.

Međutim, obe autorke podkasta skreću pažnju na hiperprodukciju koja se desila. Usled raznih grupa i produkcije sadržaja kao što su live događaji, razgovori, edukacije, tribine – došlo je prevelikog broja informacija. Zbog toga je teže doći do grupe i zajednice koja vam odgovara, u kojoj se osećate prijatno da delite, ali i u kojoj dobijate vama značajne sadržaje.

Podkast „Krenule smo“ dostupan je i na podcast.rs i na Youtube:

A pozivamo vas i da poslušate neke od prošlih izdanja podkasta „Krenule smo“:

Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *