FIFA Football je serijal fudbalskih video igara proizvođača EA Sports, a pre nekoliko godina postaje deo esporta. Miloš Majdevac (24) je profesionalni FIFA igrač. Ovu video igru igra već deset godina, u profesionalni svet esporta dovela ga je Crvena Zvezda 2018. godine.

Iako postoji klub u Srbiji koji se oprobao u virtuelnom sportu, to je još uvek u fazi razvoja, za razliku od stranih timova.

Poređenja radi, Majdevac kaže da strani esport timovi ulažu po nekoliko hiljada evra u ovu igru, za razliku od našeg regiona. On ipak, bez obzira na količinu ulaganja, uspeva da se meri sa igračima virtuelnih ekipa poput Ajaksa, Paris Sen Žermena i Mančester Sitija.

Uvek sam igrao sa ekipama koje su mnogo slabije u odnosu na protivnike, a vrhunac dosadašnje karijere doživeo negde 2019. godine gde sam bio na samo jednu pobedu od kvalifikovanja na jednom od najvećih turnira u Americi”, kaže Miloš.

Od igrača do konsultatna

Majdevac pored toga što redovno igra na turnirima je od skoro postao i FIFA konsultant.

“Jedna od vodećih američkih kompanija koja organizuje najveće turnire me je kontaktirala i radim kao stručni konsultant za FIFU. Radim u organizaciji u pozadini tih najvećih turnira, sad se i ja pitam za neke stvari i pokušavam da sprovedem moje znanje u delo i što je najvažnije, taj moj trud i rad sada neko ceni”, zaključio je Miloš Majdevac.

Svetska zdravstvena organizacija je sticajem okolnosti iste godine kada je i Majdevac postao profesionalni igrač FIFA igre uvrstila zavisnost od video igara u delu mentalnih bolesti Međunarodne klasifikacije bolesti. Međutim, ako vodite računa o sebi, socijalnom životu kao i mentalnom zdravlju, uvek možete radom i trudom doći do ovakvih rezultata, jer zanimanja budućnosti su zapravo u sadašnjosti.

Autorka: Svetlana Paramentić

Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *