Da li je outsourcing ili delegiranje radnih obaveza privilegija ili nužnost? Koliko naša spremnost da delegiramo zadatke utiče na ceo proces i kvalitet odrađenog zadatka i koji su to specifičnosti na koje treba obratiti pažnju?

Teme su novog izdanja podkasta „Krenule smo“.

powered by Sounder

Vladimira iz VDV media i Aleksandra iz Fabrike kreativnosti vratile su se posle duže pauze, ali odmah na početku objavile su i novu vest: od ovog izdanja podkasta „Krenule smo“ će biti objavljivan dva puta mesečno – svaki drugi četvrtak.

Delegiranje obaveza

Odmah posle prisećanja kada su se prvi put srele sa terminom „delegiranja obaveza“ Vladimira je podsetila kako je u pitanju zapravo „meka veština“ ili soft skillte da je to veština koja se zapravo uči i razvija.

Delegiranje obaveza omogućuje uštedu vremena, rasterećenje, vremena za druge, nama važnije obaveze ali i kvalitetnije urađen posao, kaže Aleksandra.

Više ljudi znači i više uglova sagledavanja  na određeni problem, te je tako moguće doći do više rešenja ali i do kvalitetnijih rešenja“.  (od 1,12)

Vladimira dodaje i eliminaciju stresa.

„U svom radu sam primetila da ga ima i previše baš zato što sve radim sama“. (1,53)

Obe se slažu da nije u pitanju samo delegiranje radnih zadataka na poslu, već i u privatnim životima.

Zadaci koje njima predstavljaju stres i koje rado delegiraju: Vladimira kaže da su to računovodstveni zadaci, dok je Aleksandra istakla važnost osećaja olakšanja kada je delegirala vođenje socijalnih mreža Fabrike kreativnosti.

„Nemam vremena tome da se posvetim i to je nešto što mi najmanje odgovara. Dok Aleksandra koji je sada preuzeo taj posao to interesuje“ (od 6,20)

Zaključuju i da je za delegiranje obaveza važno imati kvalitetne saradnike kome će ti zadaci biti i raspoređeni, ali i finansijske mogućnosti za angažovanje saradnika.

Potrebno je posvetiti pažnju saradnicima i objasniti im radni zadatak (Fotografija: KOBU Agency / Unsplash)

Veština delegiranja radnih obaveza

Kao što su na početku podkasta napomenule, veština delegiranja je zapravo veština koja se razvija. A saveti za kvalitetnu i efikasnu raspodelu obaveza:

  1. Verujte svojim saradnicima i uključite ih u sam proces delegiranja. Ohrabrite ih da sami odluče koji posao žele da im se delegira.
  2. U fokusu treba da vam bude rezultat, a ne način na koji se posao obavelja. Takođe, izbegavajte perfekcionizam.
  3. Postavite standarde koji će odrediti vaš očekivani kvalitet.Odvojite vreme i objasnite saradnicima obaveze kako bi što uspešnije realizovao zadatak
  4. Procenite saradnike i prepoznajte njihove talente te im u skladu sa tim i delegirajte zadatke
  5. Samim delegiranjem zadatak nije obavljen. Proverite kako saradnici napreduju u izvršavanju zadataka.
  6. Pohvalite njihov trud i rad.

Nikolina Andrić, virtualna asistentica i mentorka je gošća potkasta “Krenule smo” koja naglašava da, prema njenom iskustvu, veoma je važno da je klijent zaista spreman i voljan da delegira zadatak i da to što virtuelni asistent nije fizički prisutan ne znači i da ne radi svoje radne zadatake. (od 17,55)

Autorke podkasta Vladimira i Aleksandra pozivaju vas da im se druge preduzetnice i preduzetnici pridruže – da reaguju, predlože teme i ukažu koje nedoumice koje imaju, a to je moguće na društvenim mrežama VDV media i Fabrike kreativnosti.

Podkast „Krenule smo“ dostupan je na Mixcloudu, Sounderu, podcast.rs i Youtube:

Author