Krenule smo No. 001

Podkast “Krenule smo” donosi vam naše priče dok razvijamo naše biznise.

Osmišljen je kao saradnja dve žene, novinarke i pokretačice vlastitih biznisa: Vladimire Dorčove Valtner (VDV media) i Aleksandre Bučko (Fabrika kreativnosti) u kom pričamo o svim dobrim i lošim stranama preduzetništva, ali i žena u preduzetništvu.

Tema prve emisije je položaj žene u poslovnom svetu: i kao radnice i kao preduzetnice. U ovoj epizodi predstavljamo vam naše biznise i ideje koje su nas pokrenule da osnujemo iste. Pričamo i o tome kako sistemski patrijarhat utiče na sve nas iako toga možda nismo ni svesne, ali i o veoma prisutnom Daning-Krugerovom efektu.

Daning-Krugerov efekat utiče na mnoge sposobne ljude jer su svesni svog neznanja (Fotografija: Danielle MacInnes / Unsplash)

Daning-Krugerov efekat zapravo govori u obrnuto srazmernom nivou zanja i samouverenja. To znači da neko ko je manje stručan ima veći osećaj superiornosti i samopouzdanja, jer pogrešno ocenjuje svoje sposobnosti mnogo višim nego što jesu, ted a nije u mogućnosti da shvati koliko ne zna, kao ni da proceni koliko drugi znaju. A osoba počinje da razume domete svog neznanja kako prolazi kroz obuku u datoj oblasti.

Takođe, na kraju podkasta “Krenule smo” dajemo vam i savet stručnjakinja ili iskusnih preduzetnica kako bi vas podržale i ohrabrile u “plavim morima” kako Vladimira to voli da kaže.

Osim na Mixcludu, možete nas pronaći i na Youtube kanalu:

Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *