Foto komentar Aleksandra Beserminja

Za mene je ova fotografija pravo ostvarenje ovog izraza.

Prizor kao ovaj se događa retko, traje svega 10-20 sekundi, a pored toga na vašoj strani moraju biti i vremenski uslovi.

Mada, ovo je bilo planirano, tačnije izračunato. Iako se ovakav prizor može videti samo dva puta godišnje, ja sam domaći zadatak uradio. Još početkom godine i znao da ću 3. aprila izlazak sunca dočekati upravo na ovom mestu.

Ono što nisam očekivao kada sam u kalendar zabeležio ovaj datum, jeste cela situacija u kojoj se nalazimo, a u vezi sa COVID-19 virusom.

Srećom, i pored ograničenja kretanja sa kojom smo suočeni ovih dana, a koja je i pooštrena za vikend, tog jutra kretanje je bilo omogućeno. Međutim, zbog vanrednog stanja i društvenog distanciranja, na ulicama nije bilo saobraćajne gužve da pokvari ovu scenu.

Ipak, pojedini učesnici, među kojima se zatekao i mali pas koji uredno prelazi pešački prelaz na zeleno svetlo na semaforu, su učinili da ovaj prizor ne ostane potpuno prazan.

Ova fotografija ne samo da vizualno lepo izgleda, već je zbog svega gore navedenog i jedinstvena. A meni je veoma važno da zabeležim ovakve prizore jer volim sveže ideje i mogućnost da ostavim utisak na druge.

Ova fotografija je dokaz da se istraživanje i planiranje isplatilo.

Autor fotografije: © Aleksandar Beserminji

Author

4 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.